Leave Your Message
No nā poʻe maʻi me nā pseudocysts pancreatic, ʻoi aku ka maikaʻi o ka stent metala poʻo ʻelua hou.

Nuhou Huahana

No nā poʻe maʻi me nā pseudocysts pancreatic, ʻoi aku ka maikaʻi o ka stent metala poʻo ʻelua hou.

2024-01-29

ʻO ka pseudocyst pancreatic kekahi o nā hoʻopiʻi o ka maʻi pancreatitis, no ka mea, ʻo kāna mau hōʻailona hou he hopena koʻikoʻi i ka maikaʻi o ke ola o nā maʻi. I kēia manawa, ʻo nā ʻano lapaʻau no ka pancreatic pseudocysts e pili ana i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana, ka wai hoʻoheheʻe percutaneous, a me ka drainage transluminal endoscopic. I nā makahiki i hala iho nei, ua lilo ka endoscopic transluminal drainage i ke ʻano lapaʻau maʻamau, alakaʻi nui ʻia e ka endoscopic ultrasound (EUS) e hoʻokumu i kahi kahawai wai kūpono ma waena o ka ʻōpū a me ka ʻōpū a i ʻole duodenum, i mea e hoʻokō ai i ka hoʻoheheʻe kūloko o ka cyst. I ka hoʻomaʻamaʻa lapaʻau, hoʻokomo pinepine ʻia nā ʻano stents ma waena o nā kahawai e hōʻoia i ko lākou kūlana wehe maikaʻi.

Aia nā ʻano stent i ka hoʻomaʻamaʻa lapaʻau, a ʻo ka stent pigtail pālua i hoʻohana pinepine ʻia he haʻahaʻa haʻahaʻa o ka neʻe ʻana o ka stent. Eia nō naʻe, ma muli o kona anawaena liʻiliʻi o loko, hiki pinepine ka stent blockage. Loaʻa i nā stents metala paʻa paʻa i uhi ʻia e like me ke anawaena nui o loko, ka haʻahaʻa haʻahaʻa o ka blockage, a me ka hopena hoʻokahe maikaʻi no nā cysts. I nā makahiki i hala iho nei, ua hoʻopuka ʻo South Korea i kahi ʻano hou o ka stent head mushroom head stent (Figure 1), ʻoi aku ka nui o ke anawaena a me ka lōʻihi, a ua hoʻolako ʻia me kahi catheter hoʻolaʻa. Ua ʻike ʻia nā haʻawina mua he ʻoi aku ka maikaʻi o kēia stent hou.

No nā poʻe maʻi me nā pseudocysts pancreatic1.jpg

No nā poʻe maʻi me nā pseudocysts pancreatic2.png

Hōʻike ʻia ʻo Cyst ma MR

No nā poʻe maʻi me nā pseudocysts pancreatic3.png

Hoʻopiʻi ʻia ka ʻōpū o ka ʻōpū a liʻiliʻi

No nā poʻe maʻi me nā pseudocysts pancreatic4.png

Pseudocyst ma lalo o ka ultrasound endoscopic

No nā poʻe maʻi me nā pseudocysts pancreatic5.png

He kahe ka wai ma hope o ke kau ʻana i ka stent

Research Int roduction

Ua hōʻike ʻia kahi noiʻi ma South Korea no nā poʻe maʻi me nā pseudocysts pancreatic symptomatic, hiki i ka hoʻohana ʻana i kahi stent metala hou ʻelua mushroom head metal stent hiki ke hoʻohaʻahaʻa maikaʻi i nā hōʻailona, ​​​​e hoʻopau i nā cysts pancreatic, a palekana. Ua paʻi ʻia ka ʻatikala ma ka pukana Sepatemaba o Gastrointestinal Endoscopy (2019, 90 (3): 507-513).


Ua komo kēia haʻawina i nā poʻe maʻi me nā pseudocysts pancreatic symptomatic, ʻoi aku ka nui o ke anawaena ma mua o 6 knm, ʻaʻohe ʻāpana o loko, a pili pū me ka ʻōpū a me ka duodenal cavities. Hoʻokaʻawale i nā poʻe me nā mea paʻa i loko o nā pseudocysts, nā poʻe i make me nā lesions encapsulated, a me nā poʻe me nā pseudocysts hiki ʻole ke mālama ʻia ma lalo o ke alakaʻi ʻana o EUS. No nā poʻe maʻi i hoʻopaʻa inoa ʻia, ua hana ʻia ka ʻoki alakaʻi mua ʻana o ka EUS no ka hoʻokumu ʻana i kahi ala ma ka ʻōpū a i ʻole duodenal cavity a me ka cyst, a ukali ʻia e ka dilation a me ka hana hou ʻana a me ka hoʻokomo ʻana i kahi stent poʻo hou lua. Hana ʻia ʻo CT scan i nā pule he 4 ma hope o ka mālama ʻana e loiloi i ka hopena o ka hoʻokahe ʻana o ka cyst (Figure 2).

No nā poʻe maʻi me nā pseudocysts pancreatic6.png

Kiʻi 2: Hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka pseudocyst pancreatic me ka hoʻohana ʻana i kahi stent metala hou o ke poʻo mushroom hou: A, hōʻike ʻo CT i kahi pseudocyst pancreatic nui; B. EUS alakai transgastric cyst puncture oki; C. E nānā i ke kaula alakaʻi e komo ana i loko o ka cyst ma lalo o X-ray fluoroscopy; D. Hoʻokomo ʻana i ka stent SPAXUS ma lalo o ke alakaʻi ʻana o EUS; E. ʻIke ʻia kahi stent ma lalo o X-ray fluoroscopy; F. Ka nānā 'ana i ka stent i ho'okomo 'ia ma lalo o ka endoscopy pololei; ʻO G. CT nā kiʻi hahai ma hope o ka hoʻokomo ʻana i ka stent; H. Ma hope o ka hoʻokomo ʻana i ka stent, ua ʻike ʻia ka maikaʻi o ka hana stent ma lalo o ka endoscopy; I. Wehe i ka stent ma lalo o ka endoscopy

He 34 mau maʻi i kākau inoa ʻia i loko o ke aʻo ʻana, me 26 kāne a me 8 wahine, me ka awelika makahiki o 51.7 makahiki. ʻO ka awelika anawaena o nā pseudocysts pancreatic he 9.23 knm. Ma waho aʻe o ka mea maʻi i hāʻule i ke kaʻina hana hoʻokuʻu stent, ua hoʻopau maikaʻi nā maʻi 33 i koe i ka hoʻokomo ʻana i ka stent, me ka helu kūleʻa ʻenehana o 97.1% (33/34); Ma waena o nā maʻi 33 i hoʻokomo maikaʻi i ka stent, ʻo 1 wale nō ka mea maʻi i loaʻa ka hopena maikaʻi ʻole o ka wai, aʻo nā mea maʻi 32 i koe i loaʻa i ka hōʻoluʻolu o ka maʻi a me ka nalowale ʻana o ka cyst, me ka nui o ka holomua o ka maʻi o 94.1% (32/34). He 3 mau hihia o ka maʻi pseudocyst a me 1 hihia o ka stent dysfunction i ka wā perioperative, me ka helu hoʻopiʻi o 11.8% (4/34).


Nā ʻōlelo a ka poʻe akamai

He loea ʻōlelo: Zhang Shutian, ka Halemai Hoaloha o Beijing i hui pū ʻia me ke Kulanui Lapaʻau ʻo Capital


ʻO ka mea maʻamau, ʻo ka hapa nui o nā mea maʻi me nā pseudocysts pancreatic e koi i ka lāʻau lapaʻau no ka hoʻokō ʻana i ka wai a me ka hemo ʻana. Me ka hoʻomohala ʻana o ka ʻenehana endoscopic, ua lilo ka mālama endoscopic o nā pseudocysts pancreatic i ke ʻano o ka mālama ʻana, me ka maikaʻi a me ka palekana, akā aia kekahi mau pilikia ʻenehana.

ʻO ka hana nui o ka mālama ʻana i ka endoscopic no nā pseudocysts, ʻo ia ka hoʻokumu ʻana i kahi ala ma waena o ka lumen digestive tract a me ka cyst, a kau i kahi stent kūpono e hoʻokō i ka hoʻoheheʻe ʻana i loko o ka cyst. ʻO ke anawaena a me ka lōʻihi o ka stent e pili ana i ka hopena wai. I kēia manawa, ʻoi aku ka liʻiliʻi o ke anawaena o ka stent plastic pigtail pālua a hiki ke hoʻopaʻa ʻia; He pōkole ka lōʻihi o ka stent uhi ʻia a hiki ke hoʻoneʻe ʻia, e pili ana i ka hopena therapeutic; I kēia mau makahiki i hala iho nei, ʻoi aku ka nui o ke anawaena o loko o ka stent metala ʻelua i hoʻokuʻu ʻia a hiki ke hoʻololi ʻia i ka nui kūpono e like me ka lōʻihi o ka pā digestive a me ke kahawai cyst.

ʻO kēia haʻawina ka mua multicenter prospective study e kuhikuhi ana i ka stent novel, e manaʻo ana e loiloi i kona pono i nā maʻi me nā pseudocysts pancreatic symptomatic. Ua hoʻohana mua ka poʻe noiʻi i kahi nila puncture 19G EUS e hou ai i loko o ka cyst ma o ka paia ʻōpū a i ʻole duodenal. Ma hope o ka hoʻonui ʻia ʻana o ka baluna e hana i kahi ala kūpono kūpono, ua hoʻokomo ʻia kahi catheter kūpono a kau ʻia kahi stent. Ua loiloi ʻia ka hopena lapaʻau ma muli o ka hōʻoluʻolu ʻana o ka hōʻailona o ka mea maʻi a me nā loli i ke anawaena o ka cyst.