Leave Your Message
Pehea ka nui o ka ʻike ʻana o nā Stent - Ke helu ʻana i kēlā mau "ki haʻahaʻa" Non Vascular Stents

Nuhou Huahana

Pehea ka nui o ka ʻike ʻana o nā Stents - Ke helu ʻana i kēlā mau "ki haʻahaʻa" Non Vascular Stents

2023-11-16

I ka wā e pili ana i nā stents, ʻo ka mea kaulana loa ʻo ia nā stent vascular (e like me ka coronary a me peripheral vascular stents). ʻO ka stenosis koʻikoʻi o nā kīʻaha koko hiki ke alakaʻi i ka emi ʻana o ka maikaʻi o ke ola o nā maʻi a hiki ke hoʻoweliweli i ko lākou ola. No laila, pono ke kau ʻia nā stents e hoʻihoʻi i ke kahe koko. Akā, aia nā kīʻaha koko wale nō ma nā ala haiki o ke kino kanaka? ʻAʻole hiki ke pane ʻole. ʻO nā lumens non vascular e like me ka esophagus, ka ʻōpū hanu, ka ʻāpana biliary, a me ka ʻāpana ʻōpū i loko o ke kino o ke kanaka hiki ke hōʻemi ʻia ma muli o kekahi mau kumu (tumor, anastomotic fistulas, etc.), ka hopena i nā hōʻailona e like me ka paʻakikī o ka ʻai ʻana a me ka hanu ʻana, jaundice. , etc. I kēia manawa, hiki i ka hoʻohana ʻana i nā stents non vascular e like me ka esophageal, respiratory, biliary, a me nā ʻōpū o ka ʻōpū no ka mālama ʻana hiki ke hoʻomaikaʻi nui i ka maikaʻi o ke ola o ka mea maʻi a i ʻole ke kau ʻana i kahi kumu maikaʻi no ke ʻoki koho ʻana ma ke kākoʻo ʻana i ka lumen haiki.

Esophageal stent

1. Esophageal stent:

ʻO ka stenosis esophageal ka stenosis maikaʻi a me ka maʻi maʻi, hiki ke alakaʻi i nā hōʻailona e like me ka paʻakikī o ka ʻai ʻana i nā maʻi. ʻO ka maʻi maʻi maʻi ke kumu nui ʻia e ka maʻi reflux gastroesophageal, ʻokiʻoki, radiation therapy, ablation therapy, corrosive ingestion, a me ka hōʻino ʻana i ka lāʻau, a hiki ke mālama ʻia me nā stents pōkole (i uhi pinepine ʻia, wehe ʻia i loko o hoʻokahi mahina); ʻO ka maʻi maʻi maʻi esophageal ma muli o ka maʻi maʻi esophageal, nā maʻi ʻeha o ka umauma, a me ke komo ʻana o ka maʻi maʻi i loko o ka esophagus. I kēia manawa, ua lilo ka hoʻohana ʻana i nā stent esophageal e hōʻoluʻolu i ka stenosis esophageal i mea koʻikoʻi no ka mālama ʻana i ka maʻi maʻi esophageal stenosis.

ka hoʻohana ʻana i ke kākoʻo esophageal

Ka laulā o ka noi o ke kākoʻo esophageal

He kūpono no ka mālama ʻana i nā maʻi esophageal maikaʻi a i ʻole malignant, anastomotic strictures, a me nā koʻikoʻi ma hope o ka radiotherapy.


2. Pahu hanu

Hoʻokaʻawale ʻia ka ʻōpū hanu i nā ʻāpana hanu o luna a me lalo, a hiki i ka infarction ea ke hōʻike i nā hōʻailona e like me ka pōkole o ka hanu a me ka pilikia o ka hanu. ʻO ka stenosis ea e pili ana i ka hōʻemi ʻana o ka trachea a me nā lumens bronchial i hoʻokumu ʻia e nā maʻi ʻē aʻe a i ʻole nā ​​​​maʻi ʻino. ʻO nā kumu o ka maʻi maʻi maʻi maʻi ma waena o ka maʻi maʻi tracheobronchial, ka intubation tracheal lōʻihi a i ʻole tracheostomy, sarcoidosis, tracheobronchial amyloidosis, etc. Hoʻokumu ʻia ka stenosis ma muli o nā maʻi maʻi mua a i ʻole metastatic o ka trachea, carina, hema a me ka ʻaoʻao ʻākau nui, a me ka bronchi waena, a me nā maʻi maʻi ʻino e hoʻouka a hoʻopaʻa paha i nā ʻāpana pili.

Pahu hanu

Ka laulā kūpono o ka hanu hanu

He kūpono no ka lapaʻau ʻana i ka stenosis benign a malignant o ka trachea a me ka bronchus.


3.Biliary stent

ʻO ka ʻōnaehana biliary ka hana o ka hūnā, mālama ʻana, ka nānā ʻana, a me ka lawe ʻana i ka bile, kahi mea hoʻoponopono koʻikoʻi i ka hoʻokuʻu ʻana o ka bile i loko o ka duodenum. Inā loaʻa nā maʻi ʻino a maikaʻi ʻole paha i loko o ka bile duct a i ʻole nā ​​​​wahi pili o ka bile duct, e keʻakeʻa ia i ke kahe ʻana o ka bile i loko o ka duodenum ma o ka bile duct, e hoʻonui ai i ke kaomi i loko o ka bile duct, e alakaʻi ana i ka bile reflux mai ke ake. nā pūnaewele a me nā capillaries i loko o nā sinuses koko a me nā perisinuses, e hoʻonui ai i ke kiʻekiʻe o ka bilirubin conjugated i loko o ke koko a me ka jaundice. ʻO ka jaundice obstructive malignant ke kumu, a inā lōʻihi loa ke keakea, hiki iā ia ke hōʻino i nā hana koʻikoʻi o ke kino. I kēia manawa, ua lilo ka biliary stent implantation i mea koʻikoʻi no ka mālama ʻana, hiki ke hōʻemi a hoʻopau i ka jaundice, hoʻomaikaʻi i ke kūlana holoʻokoʻa o nā maʻi, a hoʻomaikaʻi i ko lākou ola.

Ka laulā kūpono o ka biliary stent

Ka laulā kūpono o ka biliary stent

Hoʻohana nui ʻia no ka mālama ʻana i ka biliary stenosis.


4. Intestinal stent

ʻO ka ʻōpū nā ʻauwaʻa lōʻihi loa i loko o nā ʻōpū hoʻoheheʻe, me ka duodenum, jejunum, ileum, cecum, colon, a me ka rectum. Ke hoʻokumu ʻia ka stenosis a i ʻole ke keʻakeʻa ʻana i ka ʻōpū e nā maʻi maʻi maʻi ʻino a i ʻole nā ​​​​ʻeha ʻino ʻē aʻe i loko o ka ʻōpū, hiki ke hoʻopilikia i ka ʻai ʻana i ka meaʻai, absorption, a me ka hoʻohemo ʻana. ʻO ka hoʻohana ʻana i nā stents metala no ke kākoʻo mau ʻana a i ʻole no ka manawa pōkole i ka wahi haiki a keakea paha o ka lua ʻōpū e hiki ke hoʻihoʻi i ka patency a hana i nā kūlana no ke ʻoki koho.

Ka laulā o ka hoʻohana ʻana i ka stent ʻōpū

Ka laulā o ka hoʻohana ʻana i ka stent ʻōpū

He kūpono no ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka stenosis intestinal, obstruction, a i ʻole anastomotic stenosis i ke kino o ke kanaka (duodenum, transverse colon, descending colon, sigmoid colon, rectum).